woensdag 8 augustus 2012

de 'whatever; go with the flow'-week
 -kalligrafiestage 2012 Scriptores, Montfortcollege te Rotselaar, groep Brody Neuenschwander-

Het was heet, de heetste week van de zomer tot nog toe. Mijn fiets ging mee, met vooruitzicht om een tochtje naar het meer te maken? Het kwam er niet van. Het zou verkoelend geweest zijn maar wat we deden was zo verslavend en deed me echt deugd.

Elke ochtend startten we met een kringgesprek. Picasso en Duchamp kwamen meermaals ter sprake.
Ik luisterde en keek. Voelde de energie tegen de wanden van de kamer botsen en terugkeren naar onze groep. Na ons uurtje werden we aan het werk gezet. Met bekende en nieuwe tools gingen we ons onderwerp te lijf.  Ieder droeg het zijne. (De keuze van onderwerp werd thuis bepaald met bijkomend huiswerk. Gelukkig, zo waren we al helemaal into toen we aankwamen.)
We kregen instructies en werden begeleid. Ieder deed zijn ding en het was zalig om zien en voelen. Allemaal mochten we er zijn. Waarschijnlijk 'moesten' we er zijn. De groep werd een groep. De zwaarte van sommige onderwerpen (die we tijdens de week niet wisten van elkaar) werd lichter gemaakt door het lachen, door het zweet en het zuchten van drie verdiepingen klimmen en door het samen-zijn. Fantastisch! Deze stage (maar ik veronderstel elke?) draaide om zoveel meer dan het schrijven.


Hieronder enkele sfeerfoto's met werken gemaakt door Brody.Dank u wel Veerle, Ratana, Merel, Lies, Karin, Ans, An, Elly, Greet, Lut, Marina, Lutgarde, Marleen, Riet, Rudi, Jeannine, Bea en Brody!! - ook al de anderen, fijn jullie te mogen ontmoeten -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten