vrijdag 17 augustus 2012


Joepie: Den Haag!

Gisteren was een schitterende dag. We reden op naar onze noorderburen en kwamen zo aan bij Lidy Schoonens. Griet had haar gecontacteerd zodat we konden langsgaan. We werden verwelkomd met koffie, koekjes en thee. Al vlug zochten we in de boekenkasten vol kalligrafie en boekbinden. En we vonden. Met nieuwe aanwinsten van o.a. Helga Ladurner, Gottfried Pott en John stevens wandelden we buiten.

Na de middag reden we naar de Prinsengracht Prinsessegracht. Een gids wachtte ons op in het Museum Meermanno/Huis van het boek. Schitterend! Met grote ogen keken we naar de miniatuurboekjes die in een speciaal ervoor gemaakte houten kast stonden. Sommige boekjes zijn wonderbaarlijk genoeg offset gedrukt in beperkte oplage. Verder was er de tentoonstelling van Joke Van Leeuwen met als titel: Leestekenen, de eigenzinnige kijk van Joke Van Leeuwen op het alfabet. Er hing een combinatie van haar eigen werk, hedendaags werk van o.a. Tom Schamp en werk uit de collectie van het museum. Deze tentoonstelling: ik ben fan! 

De zon scheen uitnodigend, de zee lonkte. Onze vakantiedag werd nog bekroond met een voetbad tussen de golven en een omhelzing met het strand. :-)


1 opmerking: